L’home que corre. Manel Fernández Iruela

Novel-la

L’home que corre. Manel Fernández Iruela

La història d’en Manel Fernàndez és la història d’un esportista, humil i constant

3.000,00 €Objectiu
3.050,00 €Aconseguit
31Mecenes
FinalizadoDies més
Abril de 2022Data estimada de publicació

SINOPSI


El llibre recull un repàs humà i esportiu per la vida de Manel Fernàndez Iruela, un atleta nascut a Pozo Alcón (Jaén) fa 65 anys i que amb deu anys va venir a viure a Catalunya (a Palafrugell), on es va iniciar al món de l’atletisme.
Des dels 14 anys ha participat en proves atlètiques i a més de conquerir diferents títols -entre els quals el català de Marató-, ha estat entrenador d’alguns dels millors atletes de les comarques gironines amb diferents campions estatals de cros i de proves de mitja i llarga distància.
A més de la seva activitat com a atleta i entrenador, Manel Fernàndez també ha estat un gran impulsor de l’esport a través de la seva activitat a diferents clubs (CO Farners , CA Lloret la Selva) o institucions (secretaria del Consell Esportiu de la Selva). Durant l’etapa de major esplendor de l’equip, va ser preparador físic del CF Palamós, quan jugava a segona divisió.
Actualment està jubilat i creu que els records esportius, personals i professionals de la seva vida poden ser interessants perquè reflecteixen una vida plena d’esforç i sacrificis carregada d’anècdotes i d’experiències que poden ser compartides i interessants per un ampli sector del públic.


Mida: 17 x 24 cm.
Núm. pàgines: 250
Paper Coberta: Plastificat mat
Enquadernació: Rústica fresada


BIOGRAFIA

Joan Carles Codolà Vilahur, periodista nascut el 1956, és des del 1995, director de la revista “Llumiguia” de Cassà de la Selva. Va encetar la seva carrera periodística al “Punt Diari” l’any 1979, gairebé des de la seva creació, primer com a corresponsal de Cassà i ben aviat com a redactor i fotògraf; va ocupar durant deu anys diferents càrrecs en la redacció del diari, des de cap de la secció d’esports i de successos fins a cap de redacció; posteriorment va ser cap d’esports de l’edició gironina del “Nou Diari”, durant tots els mesos que es va editar, redactor al diari “Avui”, cap de premsa de l’Ajuntament de Banyoles durant el període preolímpic i redactor a la delegació de Girona de Catalunya Ràdio. Al 1995 va entrar com a responsable de comunicació, premsa i publicacions al Consell Comarcal de la Selva, on ha treballat durant els últims 25 anys com a cap de cultura, ensenyament, joventut i comunicació, fins a la seva jubilació el 2019.
Durant tot aquest temps ha fet col·laboracions en altres mitjans de comunicació com Ràdio Cadena Girona, Ràdio Cassà o la revista “Gavarres”; va impulsar la creació de la TV local de Cassà de la Selva i ha estat col·laborant de manera constant a la revista “Llumiguia” des que tenia 15 anys tant en l’apartat fotogràfic com escrit, assumint-ne cada cop més responsabilitats fins que al 1995 en fou nomenat director, càrrec que manté en l’actualitat, juntament amb la del portal digital cassadigital.cat mitjans de comunicació de referència a Cassà de la Selva.
Durant els anys de redactor al diari “El Punt” va conèixer Manel Fernández Iruela en les diverses facetes de la seva activitat esportiva i va establir-hi una excel·lent relació professional i personal. Aquesta relació es va consolidar vint anys després al Consell Comarcal de la Selva, on van compartir feina durant un quart de segle i es va començar a gestar aquesta biografia.


MOTIVACIONS


“Hem passat moltes hores xerrant amb en Manel Fernández i comentant fets esportius i personals; n’ha sortit una perfil biogràfic d’un gran lluitador que tant en la vida com en l’esport ha estat un exemple de superació i de constància”. Valia la pena que es donés a conèixer aquesta història perquè és la vida d’una persona que a partir de l’esport va anar aconseguint superar les dificultats i per mitjà de l’atletisme va esdevenir una persona de referència a l’esport gironí”.


PER QUÈ ALGÙ HAURIA DE COMPRAR EL MEU LLIBRE?

És la biografia d’un atleta, però no és només un llibre d’esports. És el relat de la vida d’una persona que per mitjà de l’esport va formar-se com a persona i especialista en ajudar altres esportistes. Sens dubte és un llibre interessant per les persones a qui els agrada córrer -en Manel ha participat en 77 Maratons- però sobretot és un llibre sobre l’experiència vital del descobriment de l’atletisme com a forma de vida i obrir-se camí en la nostra societat. A més, reflecteix l’interior de les curses de llarga distància i repassa alguns dels moments de més popularitat de les curses camp a través al nostre país; les aportacions d'una vintena de grans atletes, olímpics, i campions de diferents modalitats, donen relleu

En Manel es mereix això i més!

XAVIER - 19-11-2021

Des del Consell Esportiu del Baix Empordà donem tot el nostre suport a un company i referent en el món de l'Esport a les comarques gironines.

CONSELL ESPORTIU - 19-11-2021

Enhorabona Manel !!!!!!. A lluitar com sempre has fet i faras👍👏👏

Felix - 19-11-2021

Hola Joan Carles, Em fa molta il·lusió saber de tu i poder participar en aquest gran projecte. Moltes felicitats per tirar-ho endavant. Una abraçada molt forta! Ester Mas

ESTER - 19-11-2021

Ja l'espero Joan Carles! Una forta abraçada i espero que ens retrobem a la muntanya aquest hivern plegats.

Joel - 19-11-2021

Moltes felicitats Manel!!!! Ets un exemple a seguir !!! Una abraçada.

Ferran - 19-11-2021

Amb moltes ganes de recórrer la trajectòria vital d'en Manel. Fantàstica iniciativa!

Consell Esportiu - 22-11-2021

Amb moltes ganes de recórrer la trajectòria vital d'en Manel. Fantàstica iniciativa!

Consell Esportiu - 22-11-2021

Enhorabona per la feina feta. En Manel s'ho mereix. Moltes gràcies!

Josep - 07-12-2021

Enhorabona per la feina feta. En Manel s'ho mereix. Moltes gràcies!

Josep - 07-12-2021

Enhorabona per la feina feta. En Manel s'ho mereix. Moltes gràcies!

Josep - 07-12-2021

Sort!!

Consell - 16-12-2021

sort

Consell - 16-12-2021

Sort

Conseil - 16-12-2021

sort

Consell - 16-12-2021

Sort

Consell - 16-12-2021

Sort

Consell - 16-12-2021

Sort

CONSELL - 16-12-2021

Fest-te mecenes