Aventures gallegues

Llibre de viatges

Aventures gallegues

Com és possible que hagi una sirena al meu llit? Quina mena d'hotel és aquest?

2.985,00 €Objectiu
2.985,00 €Aconseguit
59Mecenes
FinalizadoDies més
Diciembre de 2022Data estimada de publicació

SINOPSI

"AVENTURES GALLEGUES" és la crònica de dos viatges a Galícia: un fet a l'estiu del 2012 i l'altre a les darreries de l'hivern i inici de la primavera del 2013. L'autor visita els indrets més emblemàtics i d'altres que no ho són tant que, com sol passar, representen millor la idiosincràsia del país. Progressivament, alhora que frueix com un bon vivant de les delícies gallegues -que són moltes- s’enamora de Galícia, de manera que el llibre esdevé la crònica d’un viatge iniciàtic d'un català que, quan surt de Catalunya, va a Galícia a fer turisme i, quan torna, se sent una mica gallec.
Mida: 15 x 23 cm.
Núm. pàgines: 460
Paper Coberta: Estucat mat
Enquadernació: Rústica fresada
BIOGRAFIA

Va néixer l'any 1962 en una família de flequers del Raval barceloní amb inquietuds culturals i polítiques. La passió del seu pare per Verdaguer i Gaziel, com també pel món de l'òpera, el va marcar des de ben petit.
Va fer els estudis com a intern a La Salle Bonanova perquè els seus pares el van voler allunyar de l'ambient que ells consideraven malsà de l’anomenat Barri Xino. A La Salle descobreix una gran biblioteca, amb els grans clàssics universals, i té uns professors de literatura excel·lents que desperten la seva vocació literària. Sobretot, en aquella època li fan llegir els autors de la Generació del 98. Ell, per la seva banda, s'enamora del món grecoromà, sobretot d'Homer.
Als darrers anys d'aquesta etapa se li acut la idea de fundar l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, on coneix, entre d'altres, en Carles Molins, en Leandre Teruel, en Josep-Lluís Delgado o l'Alfred Bosch.
Comença militant políticament a Estat Català, però aviat entra a militar a la JNC i a Convergència Democràtica de Catalunya, on esdevé president de l'Agrupació de Ciutat Vella. Ha estat patró de la Fundació Catalunya Fons. Actualment, no milita en cap partit polític perquè és del parer que la militància és incompatible amb el lliurepensament, cosa que no vol dir que no se senti compromès amb el progrés social i amb el dret a l'autodeterminació del seu país.
Ha estat president de la Joventut Gremial Flequera i des de fa molts anys col·labora amb la revista del Gremi de Flequers de la ciutat de Barcelona, on escriu les editorials i la columna EL PA QUE S'HI DÓNA.
Llicenciat en dret, ha exercit durant vint-i-cinc anys d'advocat amb bufets oberts a Barcelona i Cunit (Baix Penedès). Des de fa tres anys està col·legiat com a no exercent per tal de poder-se dedicar a la literatura.
Ha fet diversos cursos literaris a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès: sobre narrativa, poesia, literatura de viatges, etcètera. I cursos monogràfics sobre Homer i Raymond Carver, entre d'altres.
Amb tres companyes d'un curs sobre recitació impartit per en Josep Pedrals van crear el Grup de poesia Reversos l'any 2012. Aquest grup es reuneix cada mes a l'Espai VilaWeb en actes oberts al públic i hi han passat poetes importants del país com ara la Dolors Miquel, en Joan Margarit, en Màrius Sampere o la Sònia Moll, entre d'altres.
Actualment viu a l'Hospitalet de Llobregat, on és secretari de l'Ateneu de Cultura Popular, soci del Centre d'Estudis de l'Hospitalet, soci del Casino de l'Hospitalet i membre de l'Assemblea Nacional de Catalunya.
És mestre francmaçó del Taller Montjuïc del Gran Orient de Catalunya, que s'inscriu en la maçoneria mixta i liberal de CLIPSAS.

La seva parella és Marina Costa i Quiñonero, professora de ioga i creadora del primer centre esportiu femení de l'Hospitalet de Llobregat, Esportiu Club 24. Té dues filles del seu anterior matrimoni.MOTIVACIONS

La doble motivació de l'autor d'aquest llibre és la curiositat per conèixer Galícia i transformar aquest coneixement en literatura. La curiositat per conèixer Galícia fa que s'impregni de tota mena de lectures gallegues, des de llegendes fins a assajos polítics i econòmics contemporanis, passant per les arts i l'antropologia. Amb aquest bagatge, pren contacte amb la realitat gallega. Té un itinerari traçat: sap què vol veure. Però quan arriba a Galícia hi ha la realitat que es troba a cada lloc o indret on va. La barreja de totes dues coses -les lectures prèvies i la pràctica del viatge- conforma els seus materials a l'hora de posar-se a escriure. Tanmateix, hi manca encara un element fonamental: vol transformar el que ha llegit i el que ha vist en literatura. No vol fer una guia, sinó donar la seva visió personal de Galícia i fer-ho literàriament. Fer-ho literàriament significa que l'obra té una finalitat estètica. Intenta que estigui raonablement ben escrita o, si voleu, més modestament, que estigui escrita amb una certa gràcia i que tingui la capacitat d'emocionar el lector.


PER QUÈ ALGÚ HAURIA DE COMPRAR EL MEU LLIBRE?

El llibre té algunes característiques que el fan diferent i especial. És un llibre sobre Galícia escrit en català i és diferent dels escrits per en Josep-Maria Espinàs. Espinàs feia "viatges a peu", mentre que l'autor fa un viatge d'un bon vivant. A banda de recórrer els llocs turístics, en visita d'altres que no ho són i se centra en la cultura intrínsecament gallega. L’escriptor té una veu pròpia, cosa que no vol dir que renegui d'influències clares com  Castelao, Cunqueiro o Pla. Malgrat que és un llibre de viatges i no un llibre polític, és un llibre galleguista. Hi ha un progressiu enamorament de Galícia que esdevé una  defensa de la identitat nacional gallega. Finalment, té alguns tocs fantasiosos que sorprendran el lector.Ja m.el dedicarás

Raimon - 26-03-2022

Esperem que promte el poguem llegir

Josep Antoni - 29-03-2022

Pel juliol, jo també espere el teu amb moltes ganes. Moltes gràcies

Resposta de l'autor - 29-03-2022

Esperem que promte el poguem llegir

Josep Antoni - 29-03-2022

Que tinguis molta sort!

Josep Maria - 30-03-2022

Moltes gràcies. Espero que t'agradi.

Resposta de l'autor - 30-03-2022

Bona sort!

Ignasi - 30-03-2022

Moltes gràcies Ignasi. Ja m'explicaràs com et va....

Resposta de l'autor - 30-03-2022

Fet. Ja el llegirem! Molta sort. Una abraçada. Mireia Claramunt

Mireia - 30-03-2022

Moltes gràcies, espero que t'agradi.

Resposta de l'autor - 30-03-2022

Hola Tomàs. Fet!. Esperaré amb ànsia la dedicatòria

Josep - 31-03-2022

Moltes gràcies. I tant. A un restaurant gallec!

Resposta de l'autor - 31-03-2022

Estic segura que m'agradarà molt llegir les teves aventures. Molts petons.

JUSTA - 04-04-2022

Moltíssimes gràcies Justa. Una abraçada al J.M.

Resposta de l'autor - 04-04-2022

Endavant, Tomàs Maria, ja estic enamorat de Galicia però amb el teu llibre encara ho estarè més. Salutacions!

Albert - 05-04-2022

Moltes gràcies Albert. Es un llibre escrit amb molta il.lusió i molta devoció. Espero que t'agradi. Una abraçada!

Resposta de l'autor - 05-04-2022

Espero que tinguis extit

Andreu - 05-04-2022

Espero que el llibre arribi a molta gent

Maria Isabel - 06-04-2022

Moltíssimes gràcies. Esperem que sí. Modestament, crec que és un bon llibre.

Resposta de l'autor - 06-04-2022

Ànim Tomàs, ho aconseguiràs!

Imma - 07-04-2022

Moltes gràcies. Hi estem treballant molt. Una abraçada!

Resposta de l'autor - 07-04-2022

Ànim Tomàs, ho aconseguiràs!

Imma - 07-04-2022

Molt bé paree!!

Maria Teresa - 09-04-2022

A topee paree !

Maria Teresa - 09-04-2022

A topee paree

Maria Teresa - 09-04-2022

M ‘ ha agradat colaborar en aquest projecte teu, i estic impacient per llegi aquesta aventura, Molta sort Tomás una abraçada

Francisco - 22-04-2022

Moltes gràcies Francisco. T'agraeixo molt la col.laboració. Espero que el llibre t'agradi.

Resposta de l'autor - 22-04-2022

Tomás he comprat el llibre. A veure si el podem llegir. Una abraçada

Vinyet - 23-04-2022

El podrem llegir Vinyet. Moltíssimes gràcies Vinyet. Una abraçada molt forta.

Resposta de l'autor - 23-04-2022

A veure si ja ha funcionat. Una abraçada. JAUME MIRÓ

Jaume - 02-05-2022

SORT

Tomás Maria - 10-05-2022

sort

Tomás Maria - 10-05-2022

SORT

Tomás Maria - 10-05-2022

SORT

Tomás Maria - 10-05-2022

SORT

Tomás Maria - 10-05-2022

Fest-te mecenes